Lantiopohjan fysioterapia

Lantionpohja -keskivartalon ”lattia”

Lantionpohjan fysioterapia ensikäynnillä arvioidaan lantionpohjan toimintaa diagnostisen ultraäänilaitteen avulla, sekä tarvittaessa manuaalisella palpaatiolla. Lantionpohjan lisäksi arvioidaan ultraäänilaitteella vatsalihasten erkauma ja tutkitaan keskivartalon toimintaa liikkeessä. Lantionpohjan toimintahäiriöitä hoidettaessa kokonaisvaltaisesti koko kehon toiminnan tutkiminen, mukaan lukien hengitys, liikkuvuus, alaraajojen voima sekä purentalihasten kireys liittyy vahvasti toisiinsa.

Naisten lantionpohjalle kuormitusta aiheuttaa sekä raskaus että synnytys, mutta myös hormonaaliset muutokset. Lantionpohjan aktivoituessa sen supistuksen suunta on ylöspäin ja se pystyy reagoimaan paineeseen. Lantionpohjan kunnosta huolehtiminen kuuluu kaiken ikäisille läpi elämän. Lantionpohjan ongelmia voi olla mm. virtsan-, ulosteen- tai ilman karkailu, laskeumat ja kiputilat. Alueen lihasten tunnistaminen ja hyvinvointi vaikuttaa seksuaalisiin toimintoihin. Usein saattaa olla myös niin, että oireet ovat hyvin lieviä, vaikka kuntoutuksen tarve olisi. Virtsankarkailu on erityisesti naisilla yleistä, ja sitä voi ilmetä esimerkiksi urheillessa tai ponnistusta vaativissa tilanteissa, aivastaessa tai täysin huomaamatta ilman sen selkeämpää syytä. Lantionpohjan toimintahäiriöitä esiintyy kaiken ikäisillä naisilla, joten asiakkaana voi olla mm. synnyttänyt, vaihdevuosi-ikäinen tai nuori urheilija. Tutkimisen ja harjoittelun apuvälineenä on mahdollista käyttää myös sähköhoitoa tai EMG biopalauteharjoittelua, josta asiakas saa välittömän visuaalisen palautteen lantionpohjan lihasten toiminnasta.

Lantionpohjan fysioterapiassa edetään erittäin yksilöllisesti. Saat aina yksilölliset harjoitteet. Ohjattu harjoittelu auttaa sinua löytämään lantionpohjan lihakset sekä aktivoitumaan ennen pinnallisia lihaksia ponnistustilanteissa. Harjoitteiden lisäksi manuaaliseen terapialla voidaan vaikuttaa lantionalueen, hengityselimistön ja keskivartalon hallintaan. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Lantionpohjan lihasten kunnon sekä toiminnallisuuden voi käydä tarkistamassa, vaikka ei itse tunnistaisikaan suoranaisia oireita.

Ota yhteyttä

Kirjoita viesti Jennille.

Varaa aika

Varaa aika fysioterapiaan tai valmennukseen.

Hinnasto

Katso Fysio Femeninan palveluhinnasto.