fbpx

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiassa hoidetaan äitiä raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen.

Raskausaikana kasvava vatsa ja raskaushormonit muuttavat vartalon asentoa ja muotoa. Vatsan kasvaessa muuttuvaa kehoa on vaikea hallita, ja naisen keho joutuukin kovaan kuormitukseen. Raskauden aikana ja alatiesynnytyksessä lantionpohjaan kohdistuu voimakasta painetta ja venytystä.Tutkimukset ovat osoittaneet, että oikeanlaisesta raskausajan liikunnasta on hyötyä sekä raskausaikana, että synnytyksen jälkeisessä kuntoutumisessa. Äitiysfysioterapiassa hoidetaan yksilöllisillä harjoitteilla sekä manuaalisen terapian keinoin äidin valmistautumista synnytykseen, sekä synnytyksen jälkeiseen kuntoutumiseen.

Synnytyksen jälkeen femeninan äitiysfysioterapeutti auttaa kehoa palautumaan synnytyksestä. Toisilla palautuminen synnytyksestä tapahtuu kuin itsestään, mutta usein synnytyksestä palautuminen tarvitsee oikeanlaista kuntoutusta ja ohjaamista turvallisen liikunnan aloittamiseen. Synnytyksen jälkeen hormonaalisista muutoksista palautumiseen kuluu kuukausia, johon myös imetyksen kesto vaikuttaa.

Äitiysfysioterapiaan olet tervetullut, vaikka synnytyksestä olisi kulunut vuosiakin. Tutkimusten mukaan mitä aikaisemmin erilaisiin kehon haasteisiin pystytään vaikuttamaan, sen nopeammin saadaan muutoksia aikaan. Tutkimukset ovat osoittaneet kuitenkin myös sen, että pitkän ajankin jälkeen äitiysfysioterapiasta on apua.

Femeninan äitiysfysioterapiassa käytetään modernia reaaliaikaista ultraäänikuvantamista vatsalihasten ja lantionpohjanlihasten toiminnan arviointiin, EMG -biopalautelaitetta, sekä manuaalista terapiaa, kuten fascia -käsittelyä ja raskausajanhierontaa. Femeninan äitiysfysioterapiassa tutkitaan ja hoidetaan perusteellisesti myös vatsalihasten erkauma-ongelmia. Etenkin synnyttämisen jälkeen useimmat äidit saattavat jäädä ilman synnytyksen jälkeistä kuntoutusta ja mahdolliset selkäoireet tai virtsankarkailuoireet voidaan tulkita normaaleiksi, vaikka ne olisivat hoidettavissa kuntoon fysioterapian avulla.

Ota yhteyttä

Kirjoita viesti Femeninaan. Olemme pikimmiten yhteydessä asiasi tiimoilta.

Varaa aika

Varaa aika fysioterapiaan, hierontaan, hoitoon tai valmennukseen.

Hinnasto

Katso Femeninan palveluhinnasto, joka on aina ajan tasalla.