Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiassa hoidetaan äitiä raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen.

Äitiysfysioterapiaan olet tervetullut sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen. Raskausaikana kasvava vatsa ja raskaushormonit muuttavat vartalon asentoa ja muotoa. Vatsan kasvaessa muuttuvaa kehoa on vaikea hallita, ja naisen keho joutuukin kovaan kuormitukseen. Raskauden aikana lantionpohjaan kohdistuu voimakasta painetta ja venytystä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että oikeanlaisesta raskausajan liikunnasta on hyötyä sekä raskausaikana, että synnytyksen jälkeisessä kuntoutumisessa. Äitiysfysioterapiassa äitiä hoidetaan raskausajan harjoitteilla sekä manuaalisen terapian ja hengitysharjoitteiden keinoin.

Synnytyksen jälkeen äitiysfysioterapiassa auttaa kehoa palautumaan synnytyksestä. Toisilla palautuminen synnytyksestä tapahtuu kuin itsestään, mutta usein synnytyksestä palautuminen tarvitsee oikeanlaista kuntoutusta ja ohjaamista turvallisen liikunnan aloittamiseen. Synnytyksen jälkeen hormonaalisista muutoksista palautumiseen kuluu kuukausia, johon myös imetyksen kesto vaikuttaa. Äitiysfysioterapiaan olet tervetullut, vaikka synnytyksestä olisi kulunut vuosiakin. Tutkimusten mukaan mitä aikaisemmin erilaisiin kehon haasteisiin pystytään vaikuttamaan, sen nopeammin saadaan muutoksia aikaan. Tutkimukset ovat osoittaneet kuitenkin myös sen, että pitkän ajankin jälkeen äitiysfysioterapiasta on apua.

Femeninan äitiysfysioterapiassa käytetään modernia reaaliaikaista ultraäänikuvantamista vatsalihasten ja lantionpohjanlihasten toiminnan arviointiin, EMG -biopalautelaitetta, sekä manuaalista terapiaa, kuten fascia -käsittelyä. Ensikäynnillä synnytyksen jälkeen tutkitaan ja hoidetaan perusteellisesti vatsalihasten erkauma-ongelmia. Erkauma tarkoittaa suorien vatsalihasten välissä olevaa jännesaumaa, mikä on otettava erityisesti huomioon synnytyksen jälkeisessä harjoittelussa. Synnytyksen jälkeen lantionpohjan lihasten tunnistaminen ja harjoittelu oikealla tavalla on yksi tärkeä osa kokonaisvaltaista ja erittäin yksilöllistä fysioterapiaa.

Synnytyksen jälkeen voi olla haastavaa löytää itselleen omaa aikaa ja tästä syystä vauvat ovatkin aina tervetulleita mukaan hoitotilanteeseen.

Ota yhteyttä

Kirjoita viesti Jennille.

Varaa aika

Varaa aika fysioterapiaan tai valmennukseen.

Hinnasto

Katso Fysio Femeninan palveluhinnasto.