Hypopressive -tekniikka WORKSHOP Lauantaina 27.4. klo 11:45 – 13:00

Tämä Workshop on tarkoitettu kaikille Hypopressive -tekniikasta kiinnostuneille, mutta erityisesti vahva suositus jos sinulla on erkauma, olet synnyttänyt tai jos olet aktiivi treenaaja (salitreenaajat, urheilijat, liikunnan alan ammattilaiset, kuntoliikkujat, aktiiviharrastajat, crossfittaajat, fitnessurheilijat)

Kovatehoinen liikunta sekä arkipäiväiset toiminnot kuten yskiminen tai raskaiden painojen nostaminen lisää vatsaontelon sisäistä sekä lantionpohjan lihaksiin kohdistuvaa painetta. Jos lantionpohjan lihaksisto sekä keskivartalon tuki on kunnossa, niin paine ei aiheuta meille hankaluuksia. MUTTA, jos lihaksisto taas ei toimi spontaanisti oikein, niin painetta lisäävät treenit saattavat pahentaa lantionseudun toimintahäiriöitä kuten mm. virtsankarkailua, paineen tunnetta lantionpohjassa, alavatsakipuilua, selkäkipua.

Tee testi: laita toinen käsi alavatsalle ja yskäise. Tunnustele lähteekö vatsa työntymään kohti kättäsi yskäisyn aikana, vai vetäytyykö se sisäänpäin? Jos vatsa työntyy ulospäin, ei hätää! Asia on korjattavissa.

  • on syytä lähteä treenaamaan keskivartalon tukea OIKEIN
  • hengitysharjoitteet
  • vatsalihasten alipainen Hypopressive -hengitystekniikka
  • liikkuvuusharjoitteet

Itse tutustuin alun perin Hypopressive -tekniikkaan Espanjassa vuonna 2016, mikä mullisti isosti ajatukseni syvien vatsalihasten treenaamisesta, pallean sekä vatsa- ja selkälihasten kireyksien merkityksestä koko keskivartalon tukeen. Vuonna 2017 tein opinnäytetyön fysioterapiaopintoihini tästä aiheesta. Lisäksi olen kouluttautunut Hypopressive by Marcel Caufriez ohjaajaksi.

Hypopressive -tekniikan on kehittänyt Belgialainen lääkäri -80 luvulla, tutkittuaan ensin vuosikausia synnytyksen jälkeistä fysioterapiaa. Tekniikka kehitettiin lantionseudun toimintahäiriöiden kuten laskeumien ja virtsankarkailun kuntouttamiseen synnyttäneille naisille. Myöhemmin huomattiin tekniikan hyödyt ja tätä tekniikkaa on lähdetty tuomaan mukaan mm. miesten treeneihin, urheilijoille, fitness -harrastajille. Hypopressive -tekniikassa tehdään ns. valesisäänhengitys hengityksen pidätyksen aikana. Tämä hengitystekniikka juontaa juurensa joogassa harjoitetusta Uddiyana Bandha -pranayamasta. Valesisäänhengityksessä vatsaonteloon syntyy alipaine/tyhjiö. Tämä alipaine saa aikaan painetta vähentävän imukuppi-efektin lantion ja vatsan alueella ja saa lantion elimet lantionpohjasta lähtien kohoamaan ylöspäin ja korjautumaan parempaan asentoon. Tekniikkaa harjoitetaan asennoissa, mitkä jo itsessäänkin vie painetta pois lantionseudulta ja lantionpohjasta.

Hypopressive -harjoittelu vie paineen tunnetta pois lantionpohjasta. Opettaa spontaanin keskivartalontuen löytämistä. Venyttää kireitä faskioita vatsan- ja selänalueella. Toimii loistavasti palauttavana harjoitteluna kovatehoisen treenin jälkeen. Itse olen pitkään treenannut Hypopressive -menetelmällä. Tällä hetkellä treenaan hypopressive -tekniikkaa jokaisen saliharjoittelun päätteeksi sekä aina kun lantionpohjaan on kohdistunut painetta. Ehdottomasti suosittelen tätä tekniikkaa jos vatsan paine työntyy ulospäin treenatessa tai esim. yskittäessä, nostotilanteissa. Lisäksi ehdottomasti muun muassa lantion elinten ja lantionpohjan laskeumien hoidossa, synnytyksen jälkeisenä kuntoutuksena, virtsankarkailun hoidossa, erkaumakuntoutuksessa. Äärettömän hyvä tekniikka myös kireiden pallean sekä selän- ja vatsan faskioiden elastisuuden parantamiseksi.

ESTEITÄ tämän tekniikan harjoittamiseksi on: SYDÄNSAIRAUDET, RASKAUS, KORKEA VERENPAINE.

 

Kurssi pidetään Olefitin tiloissa, Aleksanterinkatu 7B, Lahti paikkana ryhmäliikuntasali.

Workshop hinta 35€ (Maksuvälineinä käy myös Epassi, Smartum, Edenred ja Eazybreak)

WORKSHOP varaukset sähköpostitse: asiakaspalvelu@femenina.fi

PS. Opetan Hypopressive -tekniikkaa myös Synnytyksen jälkeen paluu treenaamaan 4x kurssilla!! Tervetuloa mukaan kaikki hiljattain synnyttäneet (1-12kk synnytyksestä)