fbpx

Workshopit

Lauantai -workshopit Femeninassa pidetään yleisesti klo 11:15 – 12:45. Seuraa ajankohtaista -sivultamme ilmoituksiamme tulevista tilaisuuksista.

Lantionpohja -keskivartalon lattia

Kärsitkö lantionpohjan toimintahäiriöistä? Alaselkäkivuista? Voimattomuudesta keskivartalon alueella? Pömpötyksestä alavatsalla?

Lantionpohjan lihaksilla on suuri merkitys kehonhallinnan ja ryhdin kannattelussa, ja lihakset toimivat keskivartalon ”lattiana”. Lantionpohjan lihaksisto on vahvassa kalvoyhteydessä sekä reiden lähentäjälihasten, että lonkan ulkokiertäjälihasten kanssa. Lantionpohjan lihakset toimivat tiiviissä yhteistyössä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa, tukevat alaselkää, ja ovat tärkeä osa meidän hengitystä. Näiden lihasten tarkoitus on ylläpitää optimaalista vatsaontelon sisäistä painetta ja keskivartalon tukea liikuntasuorituksen aikana.

Saat workshopissa käytännön harjoitteita lantionpohjan oikeaoppiseen harjoitteluun, sekä keinoja yhdistää lantionpohjan harjoitteet osaksi muuta harjoittelua. Lisäksi opit kuinka rentouttaa lantionpohjaa ja vähentää sen epätaloudellista kuormitusta.

Workshopin ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti, lantionpohjanfysioterapeutti Jenni Häkkä

Hyvinvoivat jalat: Vaivaisenluun kuntoutus

Vaivaisenluulla tarkoitetaan jalkaterän ongelmaa, jossa ukkovarvas kääntyy muihin varpaisiin päin. Samalla ukkovarpaan tyvinivelessä tapahtuu muutoksia, ja nivel sekä siihen liittyvä limapussi kipeytyvät ja turpoavat. Vaivaisenluu on seurausta jalan rakenteen ja toiminnan häiriöstä, jossa ukkovarpaan tyviniveleleen kohdistuu poikkeava kuormitus. Kipu voi lisäksi muuttaa jalan toimintaa ja aiheuttaa kipua nilkassa, sääressä ja jopa lonkkaan ja aivan yläraajoihin asti.

Hyvinvoivat jalat workshopissa opit harjoittelemaan ja herättelemään lihasaktiivisuutta jalkapohjan lihaksissa, tunnustelemaan kireyksiä, ja venyttämään faskiaalisia kireyksiä sekä korjaamaan ja ennaltaehkäisemään vaivaisenluun muodostumista.

Hyvinvoivat jalat workshoppiin olet myös tervetullut vaivaisenluun operaation jälkeen, tai vaikkei vaivaisenluu vaivaa olekaan. Harjoitteilla voit parantaa jalkojen hyvinvointia ja ennaltaehkäistä muita muutoksia jalkaterässä.

Workshopin ohjaa Fysioterapeutti, footbic/SPS -ohjaaja Jenni Häkkä

Ota yhteyttä

Kirjoita viesti Femeninaan. Olemme pikimmiten yhteydessä asiasi tiimoilta.

Varaa aika

Varaa aika fysioterapiaan, hierontaan, hoitoon tai valmennukseen.

Hinnasto

Katso Femeninan palveluhinnasto, joka on aina ajan tasalla.