fbpx

Kurssit ja workshopit

Lauantai -workshopit Femeninassa pidetään yleisesti klo 11:15 – 12:45. Seuraa ajankohtaista -sivultamme ilmoituksiamme tulevista tilaisuuksista.

Lantionpohja -keskivartalon lattia

Kärsitkö lantionpohjan toimintahäiriöistä? Alaselkäkivuista? Voimattomuudesta keskivartalon alueella? Pömpötyksestä alavatsalla?

Lantionpohjan lihaksilla on suuri merkitys kehonhallinnan ja ryhdin kannattelussa, ja lihakset toimivat keskivartalon ”lattiana”. Lantionpohjan lihaksisto on vahvassa kalvoyhteydessä sekä reiden lähentäjälihasten, että lonkan ulkokiertäjälihasten kanssa. Lantionpohjan lihakset toimivat tiiviissä yhteistyössä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa, tukevat alaselkää, ja ovat tärkeä osa meidän hengitystä. Näiden lihasten tarkoitus on ylläpitää optimaalista vatsaontelon sisäistä painetta ja keskivartalon tukea liikuntasuorituksen aikana.

Saat workshopissa käytännön harjoitteita lantionpohjan oikeaoppiseen harjoitteluun, sekä keinoja yhdistää lantionpohjan harjoitteet osaksi muuta harjoittelua. Lisäksi opit kuinka rentouttaa lantionpohjaa ja vähentää sen epätaloudellista kuormitusta.

Workshopin ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti, lantionpohjanfysioterapeutti Jenni Häkkä

HYPOPRESSIVE-TEKNIIKKA JA LANTIONPOHJA WORKSHOP 

Workshop on tarkoitettu mm. synnyttäneille, lantionpohja- ja vatsalihasten toimintahäiriöistä kärsiville, selkäkipuisille sekä mm. painetta lantioon lisääviä urheilulajeja harrastavalle – kuten voimaharjoittelu, juoksu, ponnistusta vaativat lajit.⁠
⁠Hypopressive-hengitystekniikassa opitaan eri asennoissa hengitystä pidättämällä ns. valesisäänhengitys. Tämä valesisäänhengitys saa aikaan alipaineisen imukuppi -efektin, jossa lantion ja vatsan sisäelimet kohoavat, lantionpohjan ja vatsan fascia sekä pallea venyy ja lantionpohjan lihakset sekä vatsalihaskorsetin lihastonus paranee.⁠

Hypopressive-tekniikka on alun perin kehitetty synnytyksen jälkeiseen kuntoutukseen, mutta tekniikan hyöty on myöhemmin myös todistettu mm. urheilijoilla. Hypopressive-tekniikkaa käytetään ympäri maailmaa yleisesti synnytyksen jälkeisessä kuntoutuksessa, ja erityisesti lantionpohjan lihasten ja -elinten laskeumien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. ⁠Säännöllinen hypopressive-harjoittelu parantaa ja palauttaa vatsalihasten toiminnallisuutta sekä toimii muun muassa palauttavana harjoitteluna kovatehoisen urheilun jälkeen.⁠

Workshopin ohjaa: Lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti, hypopressive by Marcel caufriez -ohjaaja Jenni Häkkä⁠

EROON ERKAUMASTA -KURSSI

Pömpöttääkö vatsa? Kipuileeko alaselkä? Kärsitkö virtsan karkailusta? Vatsalihasten erkauma (Diastasis recti) tarkoittaa suorien vatsalihasten erkaantumaa toisistaan ja niiden välissä olevan jännesauman venymistä. Vatsalihakset erkaantuvat luonnostaan raskaanaollessa, ja synnytyksen jälkeen erkauman tulisi palautua n. 8-12 viikon aikana synnytyksestä. Myös keskivartalolihavuus, ja voimakas fyysinen kuormitus, kuten keskivartaloon kohdistuva raskas urheilu altistaa vatsalihasten erkaumalle. Erkauma ei ole vain synnyttäneiden naisten ongelma.

Kurssilla mitataan ja tutkitaan jokaisen kurssilaisen mahdollinen vatsalihasten erkauma sekä syvien vatsalihasten toiminta ultraäänilaitetta apuna käyttäen. Kurssilla opetellaan keskivartalon sekä lantionseudun harjoitteita, hyödyntäen uusimpia tutkimustuloksia erkaumakuntoutuksesta. Kurssilta saat kattavat kotiharjoitteluohjeet erkauman kuntoutukseen.

Kurssin ohjaa lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysfysioterapeutti,  Jenni Häkkä⁠

SYNNYTYKSEN JÄLKEINEN PALUU LIIKUNNAN PARIIN -KURSSI

Kurssi on tarkoitettu vastasynnyttäneille äideille. Synnytyksestäsi on voinut kulua 1-12 kk. Kurssilla mitataan ja tutkitaan jokaisen kurssilaisen mahdollinen vatsalihasten erkauma sekä syvien vatsalihasten toiminta ultraäänilaitetta apuna käyttäen. Kurssilla opetellaan vatsalihasten hypopressive tekniikkaa, jota on pitkään käytetty synnytyksen jälkeisessä kuntoutuksessa ympäri maailmaa. Lisäksi opetellaan kokonaisvaltaisesti koko kehon lihastoimintaketjujen sekä lantionseudun harjoitteiden kautta löytämään tuki lantionpohjaan, poikittaiseen vatsalihakseen, sekä muihin lantiota tukeviin lihaksiin. Kurssilla tunnustellaan lihaskireyksiä, ja opitaan vapauttamaan fasciaalisia kireyksiä erilaisin harjoittein. Kurssilla harjoitteet perustuu uusimpiin fysioterapeuttisiin tutkimustuloksiin synnytyksen jälkeisestä kuntoutuksesta.

Femeninassa haluamme, että jokainen äiti voisi osallistua kurssille, joten vauvat ovat aina tervetulleita mukaan studiolle. Kurssilta saat kattavat kotiharjoitteluohjeet synnytyksen jälkeiseen kuntoutukseen.

 

Hyvinvoivat jalat: Vaivaisenluun kuntoutus

Vaivaisenluulla tarkoitetaan jalkaterän ongelmaa, jossa ukkovarvas kääntyy muihin varpaisiin päin. Samalla ukkovarpaan tyvinivelessä tapahtuu muutoksia, ja nivel sekä siihen liittyvä limapussi kipeytyvät ja turpoavat. Vaivaisenluu on seurausta jalan rakenteen ja toiminnan häiriöstä, jossa ukkovarpaan tyviniveleleen kohdistuu poikkeava kuormitus. Kipu voi lisäksi muuttaa jalan toimintaa ja aiheuttaa kipua nilkassa, sääressä ja jopa lonkkaan ja aivan yläraajoihin asti.

Hyvinvoivat jalat workshopissa opit harjoittelemaan ja herättelemään lihasaktiivisuutta jalkapohjan lihaksissa, tunnustelemaan kireyksiä, ja venyttämään faskiaalisia kireyksiä sekä korjaamaan ja ennaltaehkäisemään vaivaisenluun muodostumista.

Hyvinvoivat jalat workshoppiin olet myös tervetullut vaivaisenluun operaation jälkeen, tai vaikkei vaivaisenluu vaivaa olekaan. Harjoitteilla voit parantaa jalkojen hyvinvointia ja ennaltaehkäistä muita muutoksia jalkaterässä.

Workshopin ohjaa Fysioterapeutti, footbic/SPS -ohjaaja Jenni Häkkä

Ota yhteyttä

Kirjoita viesti Femeninaan. Olemme pikimmiten yhteydessä asiasi tiimoilta.

Varaa aika

Varaa aika fysioterapiaan, hierontaan, hoitoon tai valmennukseen.

Hinnasto

Katso Femeninan palveluhinnasto, joka on aina ajan tasalla.